Cinque Terre - Reisverslag uit Deiva Marina, Italië van Jan & Pat - WaarBenJij.nu Cinque Terre - Reisverslag uit Deiva Marina, Italië van Jan & Pat - WaarBenJij.nu

Cinque Terre

Door: Pat

Blijf op de hoogte en volg

09 April 2009 | Italië, Deiva Marina

Woensdag 8 april 2009
Al vroeg in de ochtend rijden we met het busje van de camping naar het station. Daar kopen we een dagkaart om het Nationaal Park Cinque Terre te bezoeken. In dit park zijn vijf spectaculair gelegen dorpjes te bezoeken die door een wandelpad met elkaar verbonden zijn. We gaan met de trein naar het verst gelegen dorp Riomaggiore. Zorgvuldig kiezen we een zitplaats uit met aan weerszijden een schoon raam om maar niks van het uitzicht te missen. Als de trein vertrekt, duikt hij echter een tunnel in om er zo ongeveer bij onze bestemming weer uit te komen. We bekijken het centrum van Riomaggiore en gaan dan via het makkelijk begaanbare wandelpad “Via dell’Amore” naar het volgende dorp, Manarola. Een prachtig dorpje waar we, met uitzicht op zee, onze lunch opeten. Het volgende traject is minder goed onderhouden, klimt iets meer en duurt ruim een uur. Het vernijn zit aan het eind, 382 traptreden om naar het centrum van Corniglia te klauteren. Kijken rond in het dorp en klimmen ook nog naar een uitzichtspunt. Toch vinden we dit plaatsje iets minder dan de vorige twee. We vervolgen onze weg naar Vernazza. Dit is een heel ander traject, door bossen met olijfkleurige bomen en lage begroeiing vol met gele, witte en paarse bloemen. Dan gaan we eindeloos brokkelige treden omhoog. Na een uur bereiken we het hoogste punt en begint de afdaling. Wat een prachtig uitzicht op Vernazza! En als je omkijkt, zie je ook de eerder bezochte dorpjes liggen. We komen, na ruim anderhalf uur, vermoeid aan in het dorp. Strompelen erdoorheen om het te bekijken en besluiten het laatste pad naar Monterosso over te slaan en naar dat laatste dorp de trein te nemen om het toch nog te bekijken. Monterosso valt ons wat tegen, maar we vinden wel een leuk terrasje waar we heerlijk Italiaans eten. Even over half acht gaat voor ons de laatste trein.
Om 20:00 uur zijn we terug op het station van Deiva Marina waar we verblijven en worden we door het busje van de camping opgehaald. Wat een prachtige dag. Jeroen, dit was een superadvies!!

• 09 April 2009 - 19:51

Steef En Trix:

hoi Pat en Jan,
    Leuk om met jullie mee te reizen. Mooie foto's sturen jullie door. Zo te zien hebben jullie mooi weer. Blijf genieten en tot het volgende bericht.
    Steef - Trix.

• 09 April 2009 - 21:05

An Bosman:

Hallo,fijn weer een vervolg te zien en lezen op jullie reis.En ook te weten dat tot op heden alles goed gaat! Heel veel liefs van Antje.Tjuuuuuus.

• 10 April 2009 - 05:32

Sonja & Louis:

Jan je staat er mooi op,Ik had vorig jaar in een Plus tijdschrift over dit gebied gelezen en het leek me ook erg mooi,maar wel een hele lange wandeltocht!
    We zijn benieuwd naar jullie volgend schrijven. Fijne Paasdagen!
    Liefs L & S

• 10 April 2009 - 13:54

Arja En Kees:

Hoi, hoi,

Leuke tocht! Goed wat calorietjes verbrand!
    Fijne Paasdagen!
    Veel liefs ook voor Jeroen

Arja en kees

• 10 April 2009 - 14:53

Gitta & Koos:

Wij wensen jullie prettige paasdagen....
    Manarola is een heel mooi dorpje!!!
    Geniet verder van al het moois.

Veel liefs Gitta en Koos

• 10 April 2009 - 19:44

Monique En De Rest:

Ha die Jan en Pat,

Wat maken jullie mooie dingen mee en ook die foto van Jan bij dat plaatsje dat aan de rotswand lijkt geplakt, geweldig! Tja echt een goeie tip van Jeroen lijkt ons. Leuk dat wij ervan mogen meegenieten. En wie weet een reistip voor onszelf....

Groetjes liefs van Monique en de rest

• 11 April 2009 - 20:11

Jan En Alie:

Geweldig genoten van jullie reisverslag.
    Misschien kun je ook de campings vermelden?
    Fijne Paasdagen.
    Liefs
    J+A uit A.

• 14 April 2009 - 07:19

Marian&Jos:

lieve mensen,

Wat een leuk verslag, hier kunnen wij ook wat mee als wij door Italie gaan rondreizen.
    het ga jullie goed en hartlijke groeten

• 15 April 2009 - 14:25

Dick / Joke:

Hai Pat en Jan,
    Leuk jullie berichten te lezen. Wat een prachtige foto's. Ik schrijf niet te lang, want het weer hier is prima, wil dus gauw weer naar de tuin. Ogen dicht en ik zit bij jullie op de camping. De groeten van de familie hier en pas goed op jezelf. Doei Joke.