Somerset en Hampshire
Door: Pat
17 Oktober 2010 | Verenigd Koninkrijk, Ashford
De A403 leidt ons langs de zware industrie van Bristol. En door de M5 te nemen, vermijden we om in de stad zelf terecht te komen. Het is overigens een stralende dag, er staat alleen een flinke wind. Een servicestation aan de snelweg beschikt over een Costa, hetgeen neerkomt op dure koffie met gratis internet en dat benutten we om het reisverslag te plaatsen. We verlaten de snelweg en nemen de A371 naar Cheddar. Deze plaats ligt aan het begin van een 5 km. lange kloof, in de ijstijd door rivieren uitgesleten in het kalksteen. In de kloof zijn grotten en vanwege de constante temperatuur en vochtigheidsgraad werden deze gebruikt voor de opslag en het rijpen van Cheddar kaas. Aan het begin van de kloof zijn o.a. souvenirwinkels, kaaswinkels, een museum en grotten die je kunt bezoeken. We informeren bij onze vrienden van de National Trust of de kloof te rijden is met een camper en dat is het geval, maar we zoeken eerst een camperplaats in Cheddar. Die vinden we bij Witheridge Farm. De plaats in de zon ziet er zo aantrekkelijk uit dat we de stoelen uit de berging halen en een poosje buiten gaan zitten. De kloof komt morgen wel. Aan het eind van de middag maken we een wandeling door de weinig interessante plaats.
Dinsdag 12 oktober 2010
Van west naar oost en weer terug rijden we de Cheddar Gorge. Op sommige plaatsen zijn loodrechte rotswanden en dat maakt de kloof tot een paradijs voor klimmers. Ondanks het vroege tijdstip staan er al heel wat bussen vol schoolkinderen en groepen senioren op de parkeerplaatsen.
Het mooiste in het verderop gelegen Wells is de indrukwekkende 13e-eeuwse kathedraal en de middeleeuwse gebouwen in de directe omgeving ervan. De westgevel van de kathedraal geeft plaats aan 365 middeleeuwse beelden, die helaas niet allemaal in goede staat zijn. Binnen vinden we vooral de schaarbogen, de kapittelzaal en de trap ernaartoe prachtig. In de 14e eeuw werd door de bisschop van Bath en Wells de Vicars’ Close gebouwd, een straat met huizen aan weerszijden, bestemd voor de mannelijke leden van het koor. De straat is sinds die tijd onafgebroken bewoond geweest.
We zijn de enige gasten op de mooie camperplaats achter Barrow Farm in Rode.
Woensdag 13 oktober 2010
Het is bewolkt en guur. We besluiten een rustdag te houden en hier nog een nacht te blijven.
Donderdag 14 oktober 2010, de verjaardag van Marianne
Tachtig kilometer zuidelijker ligt het New Forest National Park. Via de A36 en de A338 gaan we het park binnen en rijden er kriskras doorheen. Het is een glooiend gebied met heidevelden en bossen. Anders dan de naam doet vermoeden, gaat het hier om een van de weinige oerbossen van Engeland. Vooral de vele loslopende wilde pony’s in deze streek vinden we leuk. De velden zijn niet omheind en de pony's steken op hun dooie gemak de weg over, zich niet storend aan het verkeer. De damherten, die hier ook zouden moeten zijn, laten zich niet zien.
We overnachten bij de Bodyfarm in North Baddesley, ten noordwesten van Southampton.
Vrijdag 15 oktober 2010
In Eastleigh doen we boodschappen. Sinds we gisteravond op het journaal hoorden dat volgens verwachting stakingen in Frankrijk zullen leiden tot rijen bij de benzinepompen gooien we, ondanks de hoge dieselprijs hier, de tank toch maar vol.
Bij Winchester pikken we de A272 naar het oosten op. Af en toe maken we een uitstapje naar een “scenic route”. We passeren de South Downs en West Sussex. Hoewel het landschap niet spectaculair is, is het zeker niet onaantrekkelijk. Lage heuvels met bossen en landbouwgronden.
Deze keer vinden we een staanplaats bij boerderij Great Bentley nabij Cuckfield. We hebben geen stroom, geen televisie, maar gelukkig wel telefoonontvangst.
17 Oktober 2010 - 14:14
An:
Hoi,Wel jammer voor jullie dat het er bijna opzit.Maar ik vind het wel leuk staan: Ik ben terug over 2 dagen!Nou tot over 2 dagen danXXAn -
17 Oktober 2010 - 20:31
Peter En Thea:
Aan alles komt een eind, zo ook aan deze reis, bedankt voor alle mooie verslagen met foto's.
Wij wensen jullie een goede thuisreis.
liefs en groetjes van
Peter en Thea -
17 Oktober 2010 - 20:32
Steef En Trix:
Ja, Pat en Jan, het eind is in zicht.Jullie hebben heel wat gezien.Kom veilig naar huis en tot ziens.
liefs van ons, Steef en Trix. -
19 Oktober 2010 - 12:58
Jan/Alie Herman/joke:
Wij volgen jullie berichten hier in Benidorm.
Dankzij Joke en Herman die internet hebben.
Hier is alles goed met ons, wij denken rond 1 november te vertrekken en dan nog Valencia aan te doen.
Wachten even de stakingen in Frankrijk af.
jullie ook nog een goede reis en groetjes van ons.
Alie/Jan Herman/joke
20 Oktober 2010 - 11:05
Monique En De Rest:
Ha Pat en Jan,
Mooi verslag en wederom mooie foto's.
Vooral dat straatje Vicar's Close in Wells, daar zou ik zo willen kunnen wonen, echt Engels. He wel thuis en tot horens zie of mails. Groetjes Ed Monique en de meiden