Almalfikust - Reisverslag uit Rome, Italië van Jan & Pat - WaarBenJij.nu Almalfikust - Reisverslag uit Rome, Italië van Jan & Pat - WaarBenJij.nu

Almalfikust

Door: Pat

Blijf op de hoogte en volg

23 April 2010 | Italië, Rome

Dinsdag 20 april 2010
Bij de receptie hebben ze gisteravond voor ons op internet naar de weersverwachting gekeken. Die lijkt voor woensdag het best. Daarom hebben we besloten te wachten met kaartjes kopen voor de boot naar Capri en gaan we vandaag de Amalfikust verkennen. We nemen de bus van 9:20 uur vanuit Marina di Equa naar het station in Seiano. Daar nemen we de trein naar Sorrento. Bij de kiosk kopen we een dagkaart waarmee we meerdere plaatsen kunnen bezoeken. Hoewel de bus klaar staat, gaan we eerst naar het postkantoor om een traject van de tolweg te betalen. Bij een tolpoort wisten we niet hoe het apparaat werkte. Toen we op een knop drukten, kwam er een niet-betaalde bon uit met ons kenteken erop. Het is maar 1,40 euro, maar we willen geen gedoe.
In de bus, die om 10:30 uur vertrekt, nemen we bewust een plaats aan de rechterzijde. We verwachten daar het mooiste uitzicht te hebben. De route gaat via Massa Lubrense, Positano naar Amalfi.
Hoge ruige bergen, huizen vastgeplakt aan de rotswand, hellingen met olijfbomen, bomen met citrusvruchten en hier en daar een broccoliboom en een kronkelweg door dit adembenemende decor. Soms kijk je vanuit de bus recht naar onderen de zee in, dan weer zit er een helling tussen de weg en de zee. De mensen hier zijn vindingrijk. De mooiste plekjes zijn bewoonbaar gemaakt door de aanleg van terrassen en de bouw van trappen. Na een uur en drie kwartier zijn we in Amalfi en komt Jan groen de bus uit. Hij heeft enige tijd nodig om bij te komen en dan stappen we in de volgende bus die ons naar Ravello brengt, dat iets landinwaarts ligt. Op het plein bij de kathedraal eten we een broodje, doorstaan we een plensbui en lopen dan het stadje door met prachtige uitzichtpunten op de omgeving en lieflijke tuinen. De kathedraal, die we voor de volgende regenbui bewaard hadden, blijkt tot 17:30 uur gesloten. We willen daar niet op wachten en lopen onder de paraplu naar Villa Cimbrone, thans een hotel, waar we rondwandelen in de tuinen en een geweldig uitzicht hebben over zee.
Terug naar Amalfi nemen we de sightseeing bus met open dak. Aldaar bekijken we de kathedraal, die ons met zijn barokke interieur tegenvalt. In de lange hoofdstraat met vele souvenirswinkels kopen we een fles Limoncello, citroenlikeur uit de streek. Om 18:15 uur nemen we de bus terug naar Sorrento. Voor Jan verloopt de terugweg beter, aangezien we nu voorin zitten en hij mee kan kijken met de weg. In Sorrento doen we nog wat boodschappen en nemen de trein naar Seiano. Het laatste eind lopen we in het donker langs mijn favoriete spookweggetje.

Woensdag 21 april 2010
Het was een lange dag gister. We blijven vandaag op de camping. Jan wast de camper en ik begin eindelijk aan het eerste deel van de Millenniumreeks van Stieg Larsson.

Donderdag 22 april 2010
Het plan om met de boot naar Capri te gaan, laten we varen. Het weer is niet de spelbreker. Vandaag was de ultieme dag geweest om te gaan: zon en vrijwel windstil. De boosdoener is de voet van Jan. Sinds de trappen van Ravello dubbeldik in omvang. Om de voet rust te gunnen, brengen we de dag door, lezend in de zon en genietend van de heerlijke kruidige bloemengeur, die er op de camping hangt. Hagedissen leiden ons af met hun geritsel in het gras. Ze rennen over het pad, schieten een boom in en zijn altijd te snel voor een foto.

Vrijdag 23 april 2010
Het regent. Een mooie dag om ons reisvaardig te maken, want morgen vertrekken we. Alle apparaten aan de oplader, alles vullen, legen, opruimen en afrekenen. En we gaan douchen in onze eigen douche. Die op de camping is zo kokend heet, dat we er geen van beide onder kunnen staan.
Morgen willen we naar Praia a Mare, onze laatste tussenstop voor Sicilië.

• 23 April 2010 - 20:08

An:

Hallo, dan zal ik nu eens bovenaan staan met een levensteken Het is weer een gezellig verslag en de foto's zijn prachtig!Geniet maar van al die mooie dingen die jullie tegen komen Heel veel liefs en xxxxxx Ajuuuuuuuuus An.

• 23 April 2010 - 22:38

Jeroen:

Hoi hoi! Leuk te horen dat jullie zo hebben genoten van de Amalfi kust. Capri doen jullie op de terugweg? Misschien iets voor eind mei? Nu op naar Sicilie, rij veilig! Veel liefs, Jeroen.

• 24 April 2010 - 17:27

Arja En Kees:

Hoi, hoi,

Ziet er weer prachtig uit allemaal! We worden weer een tikkie jaloers!
    Gelukkig kunnen wij hier ook genieten van heel mooi weer!
    Hoop dat het beter gaat met Jan zijn voet??
    Goede reis naar Sicilië, was de tussenstop mooi?

Veel liefs van Ar en Kees

• 25 April 2010 - 06:42

Anna Schrijer:

Hallo samen,
    Bedankt voor de mooie foto's en leuke verhalen van jullie reis. Ik merk dat jullie veel met het openbaar vervoer doen. Gaat dat goed in Italie? Ik weet dat parkeren vaak een probleem is. Gisteren zijn we naar een concert in Nijmegen geweest, daar was het lastig om de auto te parkeren. We kwamen nog net op tijd aan bij het concertgebouw.
    Op school nog even de laatste loodjes. Drie dagen hard werken en lange dagen maken. De examenleerlingen gaan exposeren en moeten de boel inrichten. Donderdag vertrekken we naar Spanje voor een weekje.
    Vandaag pakken en van het mooie weer genieten, dat nu eindelijk gearriveerd is. Gaat het al beter met de voet van Jan?
    Groeten uit zonnig Amersfoort.
    Hans en Anna

• 25 April 2010 - 11:54

Steef En Trix:

Voor de douche hadden jullie beter in Amersfoort kunnen blijven, maar gelukkig is er aan boord ook gelegenheid en zal er in de restterende 40 dagen wel verbetering komen. wij zijn een paar dagen in Overijssel geweest (de sallandtse heuvelrug) en dat was prachtig. We kunnen natuurlijk niet op tegen jullie, maar als je ooit een paar dagen hier weg wilt is dat ook een aanrader. Het weer hadden we wel mee!.Geniet en het beste met Jan zijn pootje, liefs Steef en Trix. (ga nu even een kaart aan "Ronnie" schrijven).

• 25 April 2010 - 14:32

Sonja:

Mooie foto,s Die tocht staat ook nog op onze lijst. Vandaag Santiago de Comp. bekeken en morgen op weg naar Portugal
    Liefs S & L

• 25 April 2010 - 17:15

Monique:

ha Pat en Jan,

Fijn dat alles lekker verloopt, op de voet en de douche na dan. Mooi die foto van blauwe regen, doet mij denken aan die gouden regenboom aan de Jozef Israelsstraat. Veel reis plezier en liefs en groetjes van ons Monique en Ed en de meiden

P.s. nog 4 dagen dan gaan wij op vakantie en jawel helemaal naar Limburg, erg veel zin in.

• 28 April 2010 - 22:22

Atta:

Mooi!
    Een Richard Chamberlains-zoentje van Atta Doornvogel

• 29 April 2010 - 15:29

MaJoLa:

Lieve Patricia en Jan,

Mooi verslag en fijn op deze manier mee te reizen, Jan beterschap met je voet.
    Wij zijn inmiddels in Delphi aangekomen en zullen vanavond ons verslag doen.