Van Ijmuiden naar Newcastle
Door: Pat
01 September 2010 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Om 15:00 uur komen we aan bij de Felison terminal in de haven van IJmuiden, waar de Princess of Norway aan de kade ligt te wachten. 11 dekken hoog, het lijkt wel een drijvende torenflat. We zijn zeker niet de eerste en sluiten ons aan bij een klein gezelschap van Duitse en Engelse campers. We pakken het rugzakje in voor het verblijf in de hut, maken een lunchpakketje klaar en wachten dan tot we aan boord mogen. Vanaf 16:30 uur begint het inschepen en om 17:00 uur is onze rij aan de beurt. De camper laten we, goed afgesloten, achter op dek 3, terwijl wij naar het 7e dek gaan, waar onze hut (nr. 7001) is. De hut heeft twee bedden naast elkaar, een kleine badkamer, een radio en een patrijspoort, die uitkijkt op de voorplecht. Een betere plek konden we ons niet wensen. De kapitein laat via de intercom weten dat we, vanwege de stevige wind, wachten op twee sleepboten die ons de haven uit moeten slepen. Om 18:00 uur vertrekken we. We verkennen de verschillende dekken met bars, restaurants en een casino en trekken ons dan terug in onze hut met een prachtig uitzicht op de zonsondergang.
Slapend naar je bestemming, luxer kan het niet!
01 September 2010 - 21:42
An:
Hè,leuk dat het nu gelukt is om op internet te komen.Hopelijk komt er snel weer een vervolg op jullie belevenissen in deze vacantie.Groetjes en liefs van An,ajuuuuuuuus. -
01 September 2010 - 21:46
Peter En Thea:
Hallo Pat en Jan,
Ik begon al te twijfelen of jullie de overkant wel gehaald hadden, gezien het weer e.d.[grapje]
Leuk om jullie weer te volgen, we kijken uit naar je volgende mail!!!
Goede reis en geniet ervan!
groetjes van ons,Thea. -
02 September 2010 - 02:12
Sonja:
Leuk weer van jullie te horen! Ja met dat bootje zijn wij vorig jaar met de Kerst ook naar Schotland gevaren.
We wachten weer op jullie volgend mailtje + foto's
Geniet maar!! liefs L & S -
02 September 2010 - 07:52
Atta:
Kunnen we ook skypen,Pat of kan dat niet? Moeten we wachten tot je thuis bent.(?)
Liefs en een kus, Atta. -
02 September 2010 - 09:40
Steef En Trix:
hallo Pat en Jan,
Net als Thea dacht ik dat jullie mischien de Noordzee ingewaaid waren, maar dan eindelijk toch het eerste bericht. Wat een prachtige boot om de overtocht mee te maken. Hopelijk hebben jullie goed weer,geniet van jullie reis en tot horens.liefs, Steef en Trix. -
02 September 2010 - 11:33
Arja En Kees:
Hoi lieffies,
Fijn om toch nog van jullie te horen vlak voordat wij weggaan. Geweldig zo'n boot he! We dachten al dat jullie geen verbinding konden krijgen. We zijn weer benieuwd naar jullie verdere verhalen maar wij lezen ze pas over 14 dagen! Wij vertrekken morgenochtend heel vroeg. Goede reis verder en geniet ze he! Gaan wij ook doen!
Veel liefs,
Kees en Arja.
04 September 2010 - 14:53
Marian & Jos:
Leuk om weer wat te lezen, niets meer over slechte weer?
Fijn dat jullie ook een goede hut hadden, geniet en tot het volgende verslag.
Wij zijn samen met Alie & Jan in Oradeur.