Perthshire
Door: Pat
18 September 2010 | Verenigd Koninkrijk, Fort William
In vlagen zwiept de regen tegen de camper. De lucht is grijs, er hangt lage bewolking en het ziet er somber uit voor vandaag. We hebben geen haast om te vertrekken.
Uiteindelijk rijden we om 11:00 uur weg en komen aanvankelijk door een mooi maar nevelig landschap van kale heuvels, slechts bedekt met weide en heide, richting Pitlochry. Meer naar het zuiden worden de heuvels wat lager en verandert de begroeiing. Via de smalle A924 komen we in de stromende regen aan in Pitlochry en besluiten door te rijden naar de bosrijke kloof van Killiecrankie. Hier zijn tal van wandelingen uitgezet. We bezoeken het informatiecentrum, maar het regent zo hard dat we afzien van een wandeling en een overnachtingplaats gaan zoeken en vinden in Blairgowrie.
Woensdag 8 september 2010
Ons verblijf in Blairgowrie breiden we uit met één nacht. Morgen halen we Jeroen op van het vliegveld en daarvoor is dit een goed uitgangspunt. De dag brengen we door met wat huishoudelijke klusjes, douchen, lezen en tv kijken. Het weer is een stuk beter dan gisteren. Halfbewolkt en gelukkig krijgen we de zon af en toe te zien.
Donderdag 9 september 2010
Om half acht zijn we uit de veren. Jeroen wordt pas om 12:10 uur verwacht maar vóór die tijd willen we boodschappen doen in Perth en tanken. Tijdig zijn we op het vliegveld van Edinburgh en vinden een parkeerplaats bij kort parkeren. Jeroen is vroeger geland en we lopen hem mis bij de uitgang maar vinden hem terug bij het autoverhuurbedrijf. We treffen een zeer spraakzame en behulpzame medewerker aan de balie. Korte tijd later rijden we achter elkaar het terrein af en treffen elkaar op een parkeerplaats bij Kinross aan de M90, waar we lunchen.
Er zijn drie campings mogelijk en aangezien ze aan dezelfde weg liggen, besluiten we eerst even te gaan kijken. Onze keuze valt op camping Invernahavon in Newtonmore, die goed gesitueerd is voor onze plannen. Helaas een camping zonder internet en zelfs de telefoon heeft geen ontvangst.
We installeren ons, eten een broodje shoarma en hebben elkaar veel te vertellen.