Glamis Castle
Door: Pat
15 September 2010 | Verenigd Koninkrijk, Fort William
Gedoucht, met een volle watertank en vrij van alle afval vertrekken we om 10:00 uur, doen eerst een Lidl aan en rijden dan naar het noorden. We komen over de Forth Bridge en nemen de M90, die later overgaat in de A90.
We drinken koffie op een parkeerplaats waar ook een Burger King is en daar zien we gratis draadloos internettoegang. Dat biedt perspectief.
We passeren Dundee. Het is een laagvlakte waar we doorheen rijden met aan de horizon heuvels. Als we afslaan en het weggetje naar Glamis Castle nemen, doet het landschap ons aan de Cheviot Hills denken. Op 4 en 5 september wordt op het terrein, net als op veel andere plaatsen in Schotland, een festival gehouden. We hebben echter meer belangstelling voor het kasteel en besluiten dat te bezoeken en het festival te laten voor wat het is.
Een gids leidt ons door het kasteel waar de koningin moeder opgegroeid is. We zien o.a. de eetkamer, de ontvangstzaal, de kapel en de kamers van de koningin moeder en koning George VI, die nog in tact zijn. Bijna elke ruimte heeft, volgens de gids, zijn eigen spook. Ook hier treffen we veel meubelstukken, schilderijen en ornamenten aan van Nederlandse makelij.
Na de rondleiding lopen we naar de Italiaanse tuin, zien het onooglijke memorial voor Margareth en echte Schotse hooglanders, die in een beek staan af te koelen.
Om 16:00 uur gaan we weg en op zoek naar een overnachtingplaats, die we vinden bij Pitrennie Mill in Fordoun, nabij Laurencekirk. Voor 7 pond met elektriciteit.
15 September 2010 - 20:53
Peter En Thea:
Hoi Pat en Jan,
Zo, weer een leken van leven!!! We dachten al waar blijven ze toch. Mooi kasteel, doet wel een beetje spookachtig aan met al die torentjes. Ik kan me voorstellen, dat spoken zich daar w el happy voelen.Hoe is het weer eigenlijk, hier verschrikkelijk, compleet herfst en de verwachting is al niet veel beter.
Dag, we kijken uit naar je volgende verslag.
liefs en groetjes van ons, Thea -
18 September 2010 - 09:15
Anna Schrijer:
Hallo Pat en Jan,
Net een beetje bijgekomen van een werkweek naar Frieland met een derde klas. Helemaal top, maar toch vermoeiend. Nu we jullie foto,s zien van Schotland zou ik dat na een weekje thuis rust ook wel zien zitten. Prachtige natuur daar. Wij genieten van een rustig weekend en maandag maar weer aan de slag. Fijne vakantie samen.
Hans en Anna.